Спортен празник в Говедарци

Слънчевият 17 март се превърна в истински зимен спортен празник за жителите на Говедарци. Скиори от селото, от Маджаре и Мала църква, а и от Самоков огласиха с весела глъч местността, където някога, преди двайсетина години, се провеждаха редовно ски състезания.
Общо 112 скиори, макар и повечето ветерани, пробваха възможностите си на бялата писта. За първенците имаше награди.
Спомените избуяха с нова сила у организаторите на проявата – кметството на Говедарци и инициативна група от селото, а оживлението на събралите се надви носталгията и затвърди взетото по-рано решение тези прояви да се възродят.
Кметът Бойчо Шуманов изказа най-сърдечна благодарност на всички ентусиасти и спонсори от селото и района, благодарение на чиято всеотдайност зимният празник стана реалност.
“Ще се опитаме да възстановим в Говедарци зимните спортове и най-вече алпийските дисциплини. От тук навремето тръгнаха състезатели, които станаха световни и европейски шампиони”, заяви за “Приятел” г-н Шуманов.
Тук помнят и тачат световната шампионка по ски ориентиране Пепа Милушева, ски бегачът Христо Бързанов, участник в няколко олимпиади, класирал се на призови места в редица международни състезания, трикратната републиканска шампионка по ски бягане Любка Кацарска и много други местни таланти, изявили се успешно не само у нас, но и в чужбина. Наистина е крайно време те да намерят последователи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*