„Стрийт арт фест Самоков 2018” навлиза в кулминационната си фаза

За трета поредна година младежкият фестивал „Стрийт арт фест”, организиран от фондация „Сийд” с подкрепата на Общината, „Хъб-а”, сдружение „БГ бъди активен” и хотел „Арена”, предлага разнообразни инициативи и дейности на младите самоковци.
Наситената програма започна още преди около месец – на 7 април, с работилници по фотография, занаяти, изкуство в градска среда, дневни и вечерни събития с гостуващи диджеи, прожекции на късо кино със съдействието на екипа на сайта „Кинематограф” и др.
Работилницата по фотография бе ръководена от самоковския аниматор и фотограф Борис Павлов, който показа на интересуващите се как се прави продуктова фотография и каква е тайната при заснемането на детайли. В работилницата по занаяти, ръководена от нашата съгражданка Таня Михайлова, по случай Великден бяха сътворени свещи под формата на яйца от обикновен и пчелен восък, а след това и съвременни циментови саксии с дизайнерски калъпи. Креативните и провокативни артисти от Destructive Creation пък облагородиха някои части на Самоков и поправиха счупени пейки.
Предстои в събота, 5 май, от 15 ч. на площадка „Тотка” /до бившия тютюнев склад на ул. „Константин Фотинов”/ да се състои турнир по стрийтбол в три категории – за участници до 15 г., между 16 и 18 г. и над 18-годишни.
Големият финален концерт на „Стрийт арт фест”-а пък е насрочен за 11 май, петък, от 17 ч. на централния площад „Захарий Зограф”. Той ще бъде открит от самоковския артист O. J., а други представители на нашия град ще бъдат младите певци Елена Несторова и Божидар Йорданов /Grime Kid/, участници в танцово студио „Кати” и школата по балет и танци с ръководител Ралица Стоянова към читалище-паметник „Отец Паисий”. Очаква се на сцената да излязат и рапърите Young BB Young, Жлъч /Матю Стоянов/ и др. След концерта организаторите обещават щур купон с афтър парти в „Хъб-а”. Пак там, но на 9 май, сряда, от 19 ч. ще бъде прожектиран късометражният филм „Шшт… Попей ми”, изследващ българската провинциална действителност през призмата на иронията, хумора и приказната ни природа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*