Съгражданин сади кипариси в Туристическата градина и се грижи за тях

Иван Шукадаров

Нашият съгражданин Иван Шукадаров показа нагледно как трябва да действаме, ако искаме да променим поне малко към по-добро обстановката около нас и изобщо общественото статукво.
Пенсионираният шофьор с 47-годишен стаж, от които 27 години в ДАП-а /сега „Автостарт”/, засади наскоро три кипариса – два от двете страни на входа на Туристическата градина и един малко по-надолу – при чешмичката на кръговото кръстовище.
Постъпката на Иван идва като своеобразен отговор към всички онези, които рушат – пейки в града, постройки в Лаго, седалки на стадиона… А героят на тази история скромно заяви за „Приятел”: „Нали трябва да остане нещо след нас…” И добави: „Щяха да ги изхвърлят, когато се сетих за тази възможност. Сега, като се прибера вечер, ги поливам редовно”.
Мястото на засаждането може би не е избрано случайно – Иван живее на около 50 метра от входа на градината и редовно прави разходки в този чуден парк.
Нашето единствено „задължение” като съвестни граждани пък ще бъде да не пречим на развитието на тези красиви вечнозелени храсти. Районът около входа на Туристическата градина предстои да бъде съвсем обновен в близко бъдеще. Планира се тук да бъде поставен паметник на Петър Попангелов-старши, който в момента се дооформя от скулптора Бойко Джакерски. Ще се благоустрои и околното пространство.

Делян Василев

Един от кипарисите край входа на Туристическата градина

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*