Талантливи танцьорки от студио „Кати” стъпиха на „Път към славата”

Танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева участва с 20 талантливи, емоционални и чаровни танцьорки в Шестия национален конкурс „Път към славата”, състоял се от 2 до 4 февруари в София. Самоковки се изявиха в Руския културно-информационен център с два състава в четвърта възрастова група /14-18 г./ на категория „Съвременни танци”, които заеха второ и трето място. „Момичетата се представиха страхотно въпреки трудностите, които имахме. Лоша шега ни изигра объркването на танцовия с певческия ден, но въпреки това момичетата не се отказаха, а обратното – мобилизираха се и дадоха максимума от себе си за журито, една за друга и за студиото”, сподели Катрин Митева.
Дебютно участие със съвременни танци във втора възрастова група /8-10 г./ записаха и новите попълнения на „Кати” Яна Назлиева, Антоанета Терзийска, Стела Бонева, Адриана Огнянова, Радина Попова и Елиза Георгиева. Те впечатлиха журито и заслужено бяха класирани на първо място. „Думите за малките момичета са излишни – те са бойци в истинския смисъл на думата! Искрено се надявам това да бъде стартът на един много успешен състезателен период”, пожела си ръководителката на студиото. Тя благодари за подкрепата на кмета Владимир Георгиев и на родителите на своите последователки в тайнствения и вълнуващ свят на танците.
Организатор на „Път към славата” бе арт център „Кърнолски”, а конкурсът мина под патронажа на председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева и се състоя със съдействието на Министерството на образованието и Регионалния инспекторат в София. В различните направления и възрастови групи на тазгодишното издание на „Път към славата” участваха рекордните над 1400 деца и младежи.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*