Трио самоковци игра с променлив успех в отбори от НБЛ

Променливи изяви имаха трима от някогашните юноши на БК “Рилски спортист” Станислав Ваклинов, Дарин Иванов и Адриян Секулов в преждевременно прекратения баскетболен сезон у нас. 30-годишният Ваклинов изигра 22 мача с екипа на “Берое”, в които записа средни показатели от 3.1 точки, 2.6 борби и 0.8 асистенции средно на мач. Центърът престояваше средно по 14.6 минути на паркета, в които помогна на тима си да достигне до полуфиналите в турнира за Купата на България и да заеме четвърто място в преждевременно прекратения сезон. Ако се реализира предварителният план за българските участници в евротурнирите, който предвижда в Европа да играят първите три тима от последния изцяло завършил сезон (2018-2019), това ще означава, че националът Ваклинов, стига да остане в клуба от Стара Загора, отново ще опита тръпката на международните двубои.
Въпреки някои здравословни проблеми плеймейкърът Дарин Иванов (29 г.) защитаваше цветовете на участника в НБЛ “Ямбол” в 19 срещи, в които записа средно КПД от 9 т., 3 борби и 4.3 завършващи подавания. Иванов имаше значително повече игрови минути средно на двубой – 27. Ямболии обаче не се представяха особено успешно и заемаха последното 10-о място в класирането преди обявения край на сезона.
Адриян Секулов (23 г.), който вече три години играе за пловдивския „Академик Бултекс 99”, бе част от отбора в 28 сблъсъка, в които се отчете с 3 пункта, 2 борби и 1.4 асистенции средно на мач. Ади получаваше от спортно-техническия щаб на „студентите” средно по 12,6 минути игра. Единственият мъжки представителен тим на втория по население град у нас пък се представи под очакванията и „вървеше” шести в подреждането.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*