Ученици направиха евроклуб

Евроклуб на ученици от Професионалната гимназия по туризъм бе представен на 6 март в училището.
Темата бе “Немскоезичните страни”. “Да се учи немски език не е толкова трудно, дори би могло да бъде и забавно”, с тези думи преподавателката Ивелина Димитрова откри презентацията.
За да е по-интересно на учениците, пътуването из немскоезичните страни бе разделено на различни “спирки”. Участниците минаваха покрай чиновете, избирайки сами възможността от коя “спирка” да започнат: немскоезична кухня, литература, страни, градове, игри. Учениците разполагаха и със спомагателни материали по всички въпроси.
Специален гост на часа бе директорката на гимназията Теопия Кържиева, която дори се включи в решаването на задачите в предложения тест.
За награда накрая всички се почерпиха със сладки на производител от немска марка.
Г-жа Димитрова пък междувременно съобщи, че следващата презентация ще бъде на 9 май – Денят на Европа. Учителката не крие надеждите си за успех на групата. Такова име – “УСПЕХ” /”Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти”/, носи и проектът, който учениците ще изпълняват. Самият проект е спечелен по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*