Ученици от ОУ „Христо Максимов” се изповядаха в любов на Самоков със снимки

„Самоков – магичен и обичан”. Под този надслов на 16 юни в Ритуалната зала премина представителната изява на група „Фотография, фоторедактиране, компютърен дизайн” с ръководител Боряна Спасова към ОУ „Христо Максимов”.
Талантливата певица Маргарита Бочева даде старт на проявата с изпълнение на песен за Самоков. Впоследствие 13-те ученика от 5 и 6 клас изразиха чрез снимки привързаността и обичта си към родното място. „Надяваме се и вие да съпреживеете емоциите ни и да преоткриете красотата на Самоков през нашите очи”, обърнаха се към гостите младите фотографи. Те прожектираха и филми със снимки от миналото на града, „Самоков денем и нощем”, „Самоков през нощта”, както и лента със снимкови колажи от типа „преди и след”, заснети от една и съща перспектива. Тези оригинални творби бяха наредени на постери в Ритуалната зала. Автори на филмите са Антония Митова, Даниела Димитрова, Диана Стоянова и Николай Петров.
Изявата завърши с конкурс за най-добри снимки в разделите „Непреходната красота на Самоков” и „Красотата на природата в Самоков и околността”. Първите три места в двете категории заеха Елена Иванова, Д. Димитрова и Яна Филипова и Ант. Митова, Ивета Банкова и Н. Петров. Участниците бяха оценявани от жури, съставено от фотографа Андрей Домишляров, зам.-кмета Люба Кленова и секретаря на Общината Ангелина Вангелова, която връчи и грамоти на първенците. „Почувствах се много специално и се радвам, че оценявате и се радвате на това, което правим за вас и за нашия град”, развълнувано сподели Анг. Вангелова.
Присъстващите, сред които бе и кметът Владимир Георгиев, получиха цветни диплянки със снимки от архива на групата и кратки визитки на участниците в нея.
„В групата съм, защото обичам да снимам и да обработвам с различни компютърни програми”, пише Йоана Волова. „Харесва ми да снимам, защото това ме прави жива”, до това заключение е стигнала Наташа Сугарева. Любимо за шестокласника Валери Костов пък е „да се разхождаме из целия град с нашия любим ръководител Боряна Спасова”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*