Ученици от СУ “Отец Паисий” организират конференция за кариерно ориентиране

Предстоящо

На 28 април, събота, от 10 до 14 ч. в конферентната зала на хотел “Арена” ще се състои конференция под надслов “Заедно за образованието”. Форумът е организиран от ученици от СУ „Отец Паисий” с преподавател по английски Александър Марковски, учител по програма „Заедно в час”. Целта е да се запознаят младежите с разнообразните възможности за продължаване на образованието си и за кариера след училище.
Конференцията ще бъде полезна и за учителите, и за родителите на учениците. Ще участват и представители на “Кока-Кола ХБК”, “Софарма” и други фирми, които ще говорят за съвместната дейност на бизнеса и учебните заведения. Младежите ще могат да зададат въпроси към представители на различни университети.

х х х

В събота, на 21 април, за трета поредна година ще се състои състезание по математика в Професионалната гимназия по туризъм. Основната цел е да се даде шанс на ученици с по-ниски постижения по предмета да погледнат на него по забавен начин и да преодолеят страха си от решаването на задачи. В турнира ще участват 210 ученици от 1 до 11 клас от различни области на страната. Състезанието се организира от възпитаника на програма “Заедно в час” Генади Генов и неговите ученици от гимназията и е подкрепено от Общината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*