Новини, Образование

Ученици преобразиха Гимназията по туризъм

Виктория Андонова показва своите произведения

Млади участници в клубовете „Еколог – озеленяване на интериорни пространства” с ръководител Елияна Кичева и „Вековната история на България” с ръководител Росица Пенева преобразиха сградата на Професионалната гимназия по туризъм.
Клубовете работят по проект УСПЕХ, изпълняван от Министерството на образованието и науката и съфинансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” чрез Европейския социален фонд.
Учениците се трудиха неуморно и освежиха видимо своя втори дом. Сградата при кръговото кръстовище /до Горското стопанство/ придоби нов, по-модерен и приятен за окото вид. Това става ясно още в първия момент, в който човек влиза в зданието – на първия етаж с големи букви е представена глаголицата, а саксии с цветя придават една по-различна обстановка.
Стените пък са окичени с красиви картини на десетокласничката Виктория Андонова. Тя е изрисувала и няколко пана. За направата на творенията си Вики е използвала туш, акрилни бои и сух пастел.
Ръководството на Гимназията по туризъм изказа и специална благодарност на майстора-специалист Васил Атанасов за активната му и сърцата работа.

Делян Василев

Част от глаголицата във фоайето на училището

Leave a Reply