Учителката Емилия Бонева: „Дисциплината е основата на качественото образование”

Емилия Бонева, главен учител в СОУ „Отец Паисий”, бе поредният гост на клуб „Събеседник по желание” към Младежкия дом. Срещата-разговор на тема „Днес заедно да се погрижим за бъдещето” се състоя на 23 април и бе посветена на Международния ден на Земята, честван ден по-рано.
Водещата Евгения Константинова, осмокласничка в ПГ „Константин Фотинов”, представи гостенката, която е преподавателка по биология и здравно образование и ръководителка на екоклуб „За чиста България” към СОУ „Отец Паисий”. Ем. Бонева е завършила курс „Зелен пакет” при Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа. Удостоена е с почетна грамота от Регионалния инспекторат по образованието, със сертификати от просветното министерство и от Националната комисия за борба с трафика на хора; с грамота за принос към туристическото движение и др.
„Стигнала съм до тук с цената на много труд. Изключително държа на дисциплината и оттам идва и качеството на образованието”, подчерта г-жа Бонева. Тя благодари на учениците си, които й дават сили и я подкрепят. „Преди 10 години създадохме и музей по екология и здравно образование. През годините пък с участниците в екоклуба правихме беседки и пейки, залесявахме, събираме отпадъци разделно…”, разказа Бонева. Преподавателката покани присъстващите на срещата ученици и учители от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” да посетят екомузея, в който ще бъдат добавени съвсем скоро нови експонати.
Директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова предаде на присъстващите послания за опазване на Земята, а на гостенката подари стихосбирка на Христо Христов. Ем. Бонева пък връчи на директорката на дома тениска, специално изработена от ученици по повод Деня на Земята.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*