Финансова криза налегна „Рилски спортист”

ФК „Рилски спортист” изпитва сериозни финансови трудности. За това информира на 24 юли старши треньорът Петър Аджов.
„Положението, в което сме изпаднали, не може да не ме тревожи. Клубът изпитва крещяща нужда от пари. Знаете, че дори и в третия ешелон сумите за съществуване не са никак малки. Затова приканвам цялата самоковска общественост, фирми, местни предприемачи и въобще всички, съпричастни към идеята и името „Рилски спортист”, да подпомогнат финансово клуба. В противен случай не ми се мисли какво очаква футболистите и ръководството на отбора”, притеснен бе Аджов.
Клубът очаква съдействие и от Общината. „В Общинския съвет в Самоков има спортни хора – бивши футболисти, скиори, те знаят за какво става въпрос. Дано намерят начин да ни помогнат. В града ни има цели 28 спортни клуба, това не е никак малко. Но все пак си мисля, че с приоритет трябва да се ползват футболът, баскетболът, борбата, леката атлетика, ските. Там са големите успехи”, добави наставникът на „Рилецо”.
39-годишният специалист сподели още, че съставът за момента се запазва. Всички момчета са гарантирали, че ще продължат да носят оранжевия екип.
„Намерят ли се нужните средства, спокойно можем да мислим и за „Б” група. Погледнете за какви играчи става въпрос – Васил Киров, Кирил Александров, Димчо Маринов, Росен Пътников, Никола Бойчев, Иван Гемеджиев, да не пропусна някого… 95 % от тима е съставен от местни футболисти. Очакваме към отбора да се присъединят и Виктор Младенов, Светослав Кръстев, Кирил Михайлов, Марио Миленков, Кирил Димитров. Те обаче пък изчакват да видят какво ще е бъдещето на клуба”, завърши бившият футболист на ЦСКА.

Васил Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*