Христо Христов издаде „Представи си!”

Излезе от печат най-новата книга на Христо Христов – „Представи си!”. На 180 страници авторът е събрал публицистика, размисли, есета, мнения, литературна критика. Тези ворби са писани през последните двайсетина години – от 1998-а буквално до наши дни. Голяма част от тях са излизали междувременно в пресата, а сега са избрани да влязат заедно в новия сборник.
Книгата се състои от два приблизително еднакви по обем раздела: „Ако всичко беше започнало с любов…” и „С обич и болка за Самоков”. Заглавията пък сами по себе си говорят за съдържанието на отделните статии: „Независимост няма”, „За Индже и народа”, „Кой управлява света”, „Вапцаров в съзнанието ми”, „Благовец е най-самоковският празник”, „Проф. Васил Стоин – последният възрожденец”, „Шоповете”, „Поклади”…
„Филолог, учител, писател, поет, литературен критик, публицист, музикант, заклет любител на велосипеда, естет и мечтател – всичко това се съчетава в личността на Христо Христов. Творчеството му пулсира в днешния ден, но той не забравя и миналото, нито бъдещето… Чувството за хумор и неспокойствието му придават още по-голяма завършеност и специфика, а са и предпоставка и залог за нови творчески замисли и постижения”, пише в предговора Анна Манова.
Авторът пък благодари на приятеля си Александър Кондоферски, също творец, за съдействието при издаването на книгата. Редактор на „Представи си!” е Тодор Попов, а художествен оформител – Надка Вардарова. Книгата е дело на издателство „Приятел”.
Христо Христов е кореняк самоковец. Завършил е ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. През годините е издал и сборника разкази „Ръченица”, два тома „Самоковски силуети”, както и стихосбирките „Мигове”, „Стихове по никое време”, „Хайку вълнения”, „Някъде, някога…”, „Летях”, „Съ/Откровения”, „Магия”.
Цената на „Представи си!” е 7 лв. Книгата може да се намери и в редакцията на в. „Приятел”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*