Новини

Честваха юбилея на екскмета Васил Кънев

Снимка: архив

Председателят на Клуба на строителите-ветерани инж. Васил Кънев посрещна на 20 декември в самоковско заведение десетки гости, дошли да го поздравят по случай неговата 70-годишнина.
„Във Ваше лице виждаме колега и свързваме името ви със стотиците последователи на Самоковската строителна школа, които преобразиха Самоковска община през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. През годините вие се доказахте като истински професионалист. С вашата дългогодишна дейност допринесохте за издигане и утвърждаване на авторитета на строителния бранш. Нека построеното от вас говори на последователите ви за времето, „когато се наливаха основите” на съвременна България”, изтъкна в приветствието си почетният председател на Клуба на строителите-ветерани Димиър Йончев.
Юбилярят бе сърдечно поздравен и от зам.-кмета Люба Кленова, която прочете и поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев. „Изказвам своето признание към вашия труд – и като кмет на общината, и като строител. Дълги години сте сътворявали блага за всички нас… Не губете дръзновението и хъса си за работа”, бе написал Георгиев в адреса.
Л. Кленова зарадва инж. Кънев и със специален подарък от Общината, както и с букет цветя.
Огласени бяха и приветствия от името на председателя на Управителния съвет на Националния клуб на строителите-ветерани инж. Тодор Топалски, както и от Софийското областно представителство на Камарата на строителите в България.
Инж. Васил Кънев благодари от сърце за многобройните топли думи и пожела на всички весели празници и много здраве и успехи през новата година.
Васил Кънев е роден на 18 декември 1949 г. В началото на 90-те години на миналия век за кратко време е бил кмет на Самоков. Работил е преди това като зам.-директор на Радиозавода /сега фирма „Самел-90” АД/, бил е директор на Стройрайона, а след това и заместник-кмет. По-късно се е занимавал с частен бизнес. Носител е на различни отличия и награди, включително на златния почетен знак на Община Самоков. От две години е председател на Регионалния клуб на строителите-ветерани.

Тодор Попов

Leave a Reply