Новини, Поздравления

Честит празник, маестро Борис Стрински!

От сърце поздравяваме дългогодишния диригент на хора на ветераните-туристи Борис Стрински, който на 12 август ще навърши 88 години! Мнозина, достигнали тази достолепна възраст, отдавна са се кротнали и си почиват, а бай Боре и сега е постоянно в движение. Познат е на почти всички в града ни като диригент, композитор, ръководител на хорове и групи, акордеонист, а от по-младите години и като запален турист и учител. Той е и доайен на туристическата песен не само в Самоков и региона, но и в цялата страна. Неговата всеотдайна музикална и обществена дейност е оценена – преди години Общинският съвет го удостои заслужено с високото звание „Почетен гражданин на Самоков”.
Борис Стрински е и основател през 2003 г. на традиционния национален фестивал на туристическата песен „Самоков – бялата порта на Рила”. Тази година фестивалът, в рамките на честването на Празника на Самоков, трябваше да се състои за 15-и юбилеен път, но както е известно, сега тържествата за празника ще бъдат много по-скромни заради разходите, свързани с ликвидиране на щетите от наводнението през юли, и провеждането на фестивала на е предвидено. Жалко, но факт.
Здраве да е, бай Боре, ще доживеем и по-добри дни и години. Желаем ти най-сърдечно много сили и творческо дълголетие, за да продължиш със същата енергия и плам своето родолюбиво дело.
Честит празник, маестро!

Приятели

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*