Ялов „Рилски“ тръгна с равенство пред погледа на Христо Крушарски

„Рилски спортист“ не успя да повтори миналогодишния си успешен старт в Югозападната Трета лига /б. а. – 1:0 с „Ботев“ /Ихтиман/. Възпитаниците на треньора Петър Аджов стигнаха само до 0:0 у дома срещу „Пирин“ /Разлог/ в неделя, 14 август. Въпреки че владееха инициативата през по-голямата част от мача самоковци не успяха да се разпишат и затвърдиха опасенията на зрителите, че липсата на изявен голмайстор ще окаже влияние върху резултатността им.
Противно на логиката първата опасност бе пред новото попълнение на вратата на „Рилски“ Марио Райчев /дошъл от пловдивския „Локо”/, като гостите профукаха отлична контраатака в 7-ата мин. До края на полувремето „оранжевите“ стигнаха до три мелета в пеналтерията на „Пирин“, но опасните разбърквания не им донесоха късмет.
Най-интересното през първата част като че ли бе появата на собственика на „Локомотив“ /Пд/ Христо Крушарски. Бизнесменът, родом от Говедарци, се старае да помага както финансово, така и кадрово на самоковския отбор. Компания на Крушарски в ложите на ст. „Искър“ пък правеха кметът Владимир Георгиев и председателят на клуба Николай Вуков.
Надмощието на домакините стана още по-осезаемо през вторите 45 минути. Калоян Янков бе изведен в чешка уличка очи в очи със стража на гостите в 55-ата мин., но стреля слабо в ръцете му. Най-красивият момент в срещата дойде в 66-ата мин. Младото крило Кристиян Додов стреля мощно от 25 м, но за нещастие на 300-зрители по трибуните топката се удари точно там, където се срещат страничната и напречната греда.
От новите попълнения в игра за нашите от първата минута стартираха освен стражът Райчев, левият бек Христо Митев /дошъл от „Верея“/ и централният полузащитник Ангел Максимов /привлечен от „Славия“/. Йоаким Ръсовски започна като единствения нападател в 11-орката на старшията Аджов, но разочарова с изявите си и на полувремето бе заменен от К. Янков. След почивката на терена се появи и друго ново попълнение – бившият капитан на юношеския отбор на „Локо“ /Пд/ Жак Пехливанов, заменил халфа Янко Ангелов.
Като цяло „Р. спортист“ игра задружно и организирано в защитен план, но липсата на типичен таран, който да материализира усилията на тима, си каза думата.
„Р. спортист“: Марио Райчев, Тихомир Крумов, Виктор Колев, Виктор Младенов, Христо Митев, Янко Ангелов /46-Жак Пехливанов/, Ангел Максимов, Ивайло Захариев /70-Иван Гемеджиев/, Кристиян Додов, Васил Киров, Йоаким Ръсовски /46-Калоян Янков/.
Във втория кръг – на 21 август, неделя, от 18 ч. нашите гостуват на „Миньор” /Перник/.

Югозападна Трета лига, 1 кръг
„Хебър“ /Пазарджик/ – „Пирин“ /Гоце Делчев/ – 1:2
„Вихрен“ /Сандански/ – „Ботев“ /Ихтиман/ – 0:2
„Велбъжд“ /Кюстендил/ – „Германея“ /Сапарева баня/ – 1:2
„Септември“ /Симитли/ – „Миньор“ /Перник/ – 2:3
„Сливнишки герой“ /Сливница/ – „Чавдар“ /Етрополе/ – 2:0
„Чепинец“ /Велинград/ – „Марек“ /Дупница/ – 1:4
„Р. спортист“ – „Пирин“ /Разлог/ – 0:0
„Балкан“ /Ботевград/ – „Беласица“ /Петрич/ – 2:2
„Струмска слава“ /Радомир/ – „Свобода“ /Пещера/ – 4:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*