„Озеленяване и благоустройство” създават в Долна баня

Изглед към Долна баня

В Долна баня се създава социално общинско предприятие “Озеленяване и благоустройство”. Начинанието се предприема в изпълнение на проект „Нови възможности за социално включване”. Проектът ще се осъществява в продължение на година и пет месеца. Общата му стойност е 135 хил. лв.
Първоначално ще бъде осигурена работа най-малко на 20 души, като ще се подпомогне и тяхното приобщаване към обществото. Предвижда се още след приключването на работата по проекта общинското предприятие да се запази и да продължи своята дейност с около 10-12 работника, участвали в осъществяването на самия проект.
Ръководител на проекта е Милена Мачканова. Финансовата подкрепа идва от Европейския съюз и Европейския социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Присъстващите на представянето на проекта бяха поздравени от зам.-кмета на общината инж. Красимир Тодоров, който изтъкна, че начинанието е жизнено важно за града и ще помогне общината да стане още по-красива и приветлива за живеене и посещение от наши и чужди туристи.

Любомир КУЗЕВ

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*