Акордеонен празник сътвориха наши младежи и студенти от Консерваторията

Истински музикален спектакъл поднесоха на самоковската публика студенти от класа на доц. д-р Добромир Митев от Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и участници в школата по акордеон „Проф. Васил Стоин“ с ръководител Георги Машов към читалище-паметник „Отец Паисий“ в понеделник, 10 април, в читалището.
Домакините откриха вечерта с изпълнения на валс, Дайчово хоро, ръченица и копаница от сръчните млади майстори на акордеона Кристиян Трифонов, Николай Петров, Иво Иванов, Адриян Чучуков, Ирена и Димитър Рогачеви. Самата Ирена е студентка първи курс в Консерваторията. На сцената се изяви и друг талантлив самоковец – Мариян Минчев, който сега учи в класа на Диана Станчева в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София.
„За нас е чест да ви гостуваме за втора поредна година”, обърнаха се към публиката студентите от Музикалната академия. Акордеони от тяхна страна разтегнаха Велислав Будинов, Ивайло Флоров и Мария Гешенска, изпълнили самостоятелно и в дуети произведения от Виктор Гридин, Вячеслав Семьонов, Тони Морено и др.
Самоковската публика имаше възможността да се потопи в приказния свят на музиката под въздействието на опияняващите звуци от клавишно-меховите инструменти на концертиращите. Зрителите наблюдаваха с прехлас светкавичното движение на пръстите и артистичността на музикантите, които извадиха наяве най-разнообразна тоналност от своите акордеони.
Достоен завършек на изявата сложи дуетът Рогачева-Минчев, заслужил съвсем наскоро званието „Лауреат” на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти” в Пловдив.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*