Атлети от „К. Фотинов”, „От. Паисий”, „Кирил и Методий” и „Н. Рилски” – № 1 в Самоков

Ученици от четири различни училища в Самоков спечелиха общинския кръг на националните ученически игри по лека атлетика, състоял се на 30 ноември и 1 декември в залата до ст. „Искър”.
При момчетата от 5 до 7 клас най-добре се представиха състезателите на СУ „Отец Паисий”. Георги Ганджулов бе с основен принос за тима си, след като спечели надбягванията на 60 и на 200 м и финишира втори в скока на дължина. Борислав Борисов и Валентин Ненков пък завършиха на първо и второ място в тласкането на гюле. Александър Шаренкапов помогна с две трети места в бяганията на 60 м и на 200 м.
Момичетата от 5 до 7 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” бяха безапелационни, най-вече благодарение на звездата си Изабел Крамарска, спечелила бягането на 200 м и скоковете на дължина и на височина. Джована Ангелкова също се представи на ниво – тя триумфира в тласкането на гюле и завърши втора в бягането на 200 м и в скока на височина.
При учениците след 8 клас на върха стъпи отборът на ПГ „Константин Фотинов”. Най-голям принос за успеха на тима си имаше Мартин Джимбов, триумфирал в бягането на 60 м и в скока на дължина. Съотборникът му Валентин Биков пък тласна най-далеч гюлето. Георги Топчийски завърши веднага зад него в хвърлянето на гюле и затвори тройката в бягането на 60 м. Георги Асенов пък бе трети в скока на дължина.
При дамите след 8 клас служебно на първо място се класира съставът на ОУ „Неофит Рилски”.
Победителите в отделните възрастови групи ще участват в областния кръг на Ученическите игри, който ще се състои през пролетта на 2018 г.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*