Бабинден в „Самоково”

В празник за чудо и приказ се превърна честването на Деня на родилната помощ или Бабинден, както сме свикнали да го наричаме, в клуба на пенсионера в кв. „Самоково” на 21 януари.
Има ли по-вълнуващо от това да видиш бременна жена, която носи новия живот? Има ли по-красиво нещо от това да срещнеш млада майка да води рожбите си или щастлива баба със своите внуци? За всичко това сме благодарни на хората с бели престилки – лекари-гинеколози, акушерки, санитарки, а и на онези всеотдайни баби от града и село, помагали на майките и вършели чудеса, пред които се прекланяме.
С такива прекрасни думи откри тържеството водещата Радка Хаджилазова. По-младата баба Искра Русева поля на по-голямата Малинка Алексиева и й подари чехли, кърпа и сапун. Малинка пък благослови бебето да бъде живо и здраво, ученолюбиво и да стане виден държавник. Имаше и цвете, и менче, и добро настроение. В очите на младата баба пък се появиха сълзи на радост, щастие и малко тъга, защото, както тя обясни, нейната внучка София-Андреа в момента е в Англия.
Веселието продължи с празничен обяд, много песни, хумор, хора. Жените от клубното ръководство – Венета Върбева, Ани Попова и Радка Хаджилазова, се бяха подготвили старателно. В този прекрасен ден наистина бяха забравени грижите, лекарствата и тревогите поне за няколко часа. Всички бяха радостни, че го има този клуб.
Поздравления заслужиха и Йорданка Оцетова и Славейка Даганова, които всеки ден посрещат посетителите и създават тук приятна атмосфера.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*