Барабанистът на „Черно фередже” № 1 на турнира по табла

Софиянецът Георги Витанов грабна титлата на открития турнир по табла, състоял се на 16 август пред кафене Envy /по-известно като „Киното”/ в центъра на града ни. Традиционната проява бе част от изявите по случай празника на Самоков и от Шестия национален турнир по табла, организиран от официалния вносител на гръцката марка узо „Пломари” за България „Леопард трейдинг”.
Г. Витанов – барабанистът на една от най-хумористичните музикални групи в България „Черно фередже”, трябваше да се справи с конкуренцията на 133 състезатели – рекорд на досегашните турнири в Самоков.
Епичните битки продължиха цели 4 часа и завършиха по тъмно, под звуците на концерта на Михаела Филева и Графа. Геша, както е известен столичанинът, не трепна нито за миг и „открадна” красивата купа от самоковци. Той заслужи и кашон с узо „Пломари”, голяма маркова табла, както и право на участие във финала в София през септември.
За всички участници организаторите бяха осигурили награди – химикалки, запалки, дискове с гръцка музика, шапки, а най-изявените получиха малки и големи табли за игра. За настроението на присъстващите се грижеше и известният шоумен Димитър Туджаров-Шкумбата. В надпреварата се включи и кметът Владимир Георгиев, а накрая лично награди първенците.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*