Баскетболистите гостуваха с купата на ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”

Снимка: www.rilskibasket.com

Мъжкият отбор на Рилски Спортист направи посещение в едно от основните училища в град Самоков “Кирил и Методий”.
В най-старото училище в града играчите на Росен Барчовски бяха посрещнати с аплодисменти от малчуганите още във фоайето на сградата. След като стихнаха бурните ръкопляскания директорът на школото Георги Панев благодари на баскетболния тим за визитата и покани играчите да се върнат отново в школото когато времето е по-хубаво, за да покажат на децата уменията си с оранжевата топка. Треньорът Барчовски от своя страна обеща, че ще изпълни желанието на директора и децата, заявявайки, че при първа възможност едни от най-добрите играчи на тима ще дойдат, за да поиграят с малчуганите. След тези кратки думи дойде и най- дългоочакваният момент за учениците. Моментът, в който те получиха шанса да се докоснат до играчите, да говорят с тях и да вземат автограф от любимците си. Десетки бяха учениците, които пожелаха да се снимат за спомен с гостите си, а те от своя страна не върнаха никой и с радост позираха с всяко едно от хлапетата. Желаещите да се срещнат с тима бяха толкова много, че се наложи ръководството на училището да използва училищния звънец, за да прибере децата от двора и те да продължат с нормалните си занимания. На тръгване всички малчугани получиха покани от играчите за утрешния мач на Рилски със Спартак Плевен. Изпълнителният директор на Рилски Борислав Чилингиров пък връчи на директора мрежички, които да бъдат поставени на новите кошове в двора на училището. Децата от своя страна пък обещаха да се възпловат от поканите и да подкрепят тима във важния мач.
„Много ми беше приятно, че успях да видя играчите от толкова близо, защото лично аз страшно харесвам баскетбола. Другото, което ми хареса беше речта не треньора”, каза едно от децата в двора на училището след срещата с играчите.
„ Тази среща ни донесе много позитивни емоции, защото няма по-хубаво от това да видиш искрата в очите на децата. Радваме се, че днес сме тук и се надяваме, че ще успеем да ги запалим да дойдат в залата и да започнат да спортуват. Другото хубаво нещо от днешната среща е, че ни даде шанс да се върнем назад във времето, защото човек не трябва да губи детското в себе си”. Това пък бяха думите на капитана Данчо Бозов, който държеше Купата в ръце и не спираше да позира с децата за снимка.
Треньорът Барчовски след срещата с малчуганите пък заяви:
„ Беше много приятно, защото видяхме стотици усмихнати лица. Тази среща бе по-приятна от всичкo друго, което получихме като награда, защото децата са най-хубавото нещо. Не знам дали някои от тях ще станат баскетболисти, но знам, че най-важното е да станат хора”.
„Дойдохме тук, защото спечелването на Купата на България по баскетбол не е само наш успех, а успех за града и най-вече за тези деца, защото тази титла може да им даде самучувстие и вяра, че с труд успехите рано или късно идват. Искам да кажа, че ОУ „Кирил и Методий” е първото училище, в което идваме, не и последното, защото нашето желание е да посетим всички училища на територията на града през следващите дни и седмици, за да може всяко едно дете да се докосне по един или друг начин до магията наречена баскетбол”. Това пък бяха думите на изпълнителния директор на БК „Рилски спортист” Борислав Чилингиров, който също дойде в училището заедно с играчите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*