Баскетболистките от ПГ „Константин Фотинов” спечелиха националния кръг на Ученическите игри

Ученичките от 11 и 12 клас на ПГ „Константин Фотинов” спечелиха националния кръг на Ученическите игри по баскетбол! Самоковки изковаха шест последователни успеха на финалите в Перник от 2 до 6 май, където премериха сили с най-добрите състави от зоналния кръг на игрите. В груповата фаза нашите момичета се справиха със съпротивата на отбори от училища от Бургас, Хасково, Плевен и Перник. Може би най-голямото предизвикателство дойде на полуфиналите, когато бе отстранен тимът от Асеновград. Финалът изправи един срещу друг два баскетболни центъра в България – Самоков и Варна. Представителките на „К. Фотинов” играха много сърцато и не оставиха шансове на своите връстнички. Макар да спечелиха с 4 т., девойките ни на моменти имаха преднина и от над 10 пункта и като цяло владееха инициативата в мача.
Отборът, ръководен от Надя Вичева и Николай Караджинов, връчи официално голямата купа на директора Венета Симитчийска на 8 май. „Поздравявам ви за проявения кураж, борбеност, желание за победа и самочувствие. Горди сме с вас”, поздрави шампионките г-жа Симитчийска.
Учителят Караджинов припомни, че това е четвъртата титла от надпреварата за представители на гимназията, откакто той е започнал работа в училището преди 10 години. За последно наши ученици спечелиха титлата у дома през 2015 г., а преди това вдигнаха купата в Пловдив през 2012 г. и в Търговище година по-рано.
„Благодаря на момичетата, че се представиха изключително достойно. Благодаря и на ръководството на училището за подкрепата. Благодаря и на треньора на женския „Рилски спортист” Борислав Трифонов, с когото постоянно поддържахме връзка по време на игрите и той ми даваше ценни съвети”, радостен бе г-н Караджинов. Той пожела на трите абитуриентки от състава – Валентина Клисарска, Моника-Лъки Радойкова и Росица Мирчева, на добър път в живота и винаги да бъдат така успешни. Останалите „златни” момичета от нашия отбор са Деница Димитрова, Ива Лобутова, Ива Макова, Ивана Николова, Мария-Магдалена Савова, Сарина Кючукова и Християна Михайлова.

Делян Василев

Можете да харесате

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment

*