Биляна Дудова и Александрина Кашинова със злато и бронз от супер турнир

Александрина Кашинова /вдясно/ на почетната стълбичка

Биляна Дудова /”Рилски спортист-2000″/ покори върха в кат. 55 кг в супертурнира по класическа и свободна борба с международно участие “Дан Колов – Никола Петров” в столичната зала “Универсиада”.
Дудова, която спечели златен медал на държавните финали за девойки в Горна Оряховица в средата на месеца, стигна до титлата, като елиминира със завидна лекота съперничките си. На финала тя пребори Патриция Лиуци от Италия, обирайки аплодисментите на възторжената публика. С бронзовите медали пък се утешиха Яник Елиф от Турция и Менка Стояновска /Македония/.
В похода си към първото място Биляна бе подкрепяна освен от треньорския щаб, и от гласовита самоковска агитка. Веднага след финала почитателите на Биби избухнаха и с мощни възгласи огласиха спортното съоръжение. На седмото небе от щастие бяха и наставниците й, които я окуражаваха през цялото време.
С бронз надпреварата пък приключи Александрина Кашинова, която в малкия финал в кат. 53 кг победи с технически туш италианката Тронконе. Кашинова също показа впечатляваща спортна форма на тепиха, но миг невнимание не й позволи да стигне да се бори за шампионската титла.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*