Боксьорите с 4 отличия от държавното в Русе

Страхотен успех на ринга постигнаха боксьорите на клуб „Самоков” на републиканското първенство за ученици на 13 и 14 г., състояло се от 21 до 25 март в русенската зала „Дунав”. Четирима от общо петимата възпитаници на треньора Веселин Райчев, участвали в шампионата, завоюваха медали.
В тежката категория – над 76 кг, Георги Стоянов бе неудържим край въжетата и отстрани последователно представител на Кърджали и двама боксьори от София, за да стигне до финала. Макар да счупи ключица в полуфиналната битка, Георги се боксира мъжки, но загуби с 1:2 съдийски гласа.
Другото сребърно отличие за самоковци грабна Наско Дамянов в категория до 38.5 кг, където надви съперници от Търговище и Хасково преди да загуби финала от състезател на домакините.
Иван Асенов завоюва бронзов медал след два успеха над русенец и софиянец. Възходът му бе спрян на полуфиналите от боксьор от Добрич. Другият бронз за „Самоков” заслужи Виктор Лазаров при 72-килограмовите. Амед Митев пък отпадна на четвъртфиналите в категория до 43 кг.
Райчев остана впечатлен от своите състезатели. Наставникът не пропусна да изкаже и благодарност към спомоществователите на клуба.
В надпреварата участваха близо 200 боксьори от над 40 клуба.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*