Борбен “Рилски спортист” изпусна 15 т. преднина и падна от “Левски Лукойл” в края

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Не винаги началото на един мач е показателно за неговия край. Това се доказа в днешната среща между “Рилски спортист” и “Левски Лукойл”, спечелена от гостите в самия със 73:76. Резултатът донякъде не отговаря на показаното на паркета, тъй като домакините водеха в 90 % от времето. Нещо повече, в уводните мигове те играха наистина впечатляващо и набързо поведоха с 21:6. “Сините” обаче се посъвзеха и още до полувремето намалиха изоставането си на два пункта – 43:45. Тимът на Константин Папазов поведе за първи път в мача с 1 т. в средата на третата част, а най-голямата преднина на “Левски” достигна 4 пункта. Въпреки това “Рилски” си върна водачеството, а последните минути вървяха кош за кош. Напрежението повлия върху качеството на играта и двата тима допуснаха доста брак в разиграванията си. Все пак Йордан Бозов изведе самоковския отбор напред в резултата малко преди края. Последва обаче бърз отговор от Божидар Аврамов, който окончателно отказа съперника с тройка и 4 точни хвърляния от наказетелната линия след това.
Еван Равънел бе най-резултатен за “Рилски” с 16 т., към които добави и 9 борби. Още четирима състезатели на домакините вкараха по 10 и повече точки – Шелдън Джетър, Златин Георгиев, Йордан Бозов и Дерек Райт. Последният пък бе награден преди началото на мача за най-много откраднати топки от противниково владение средно на мач /2/ в редовния сезон на Националната баскетболна лига.
Четвъртият мач от серията между “Рилски” и “Левски” ще се играе в понеделник, 14 май, от 18.30 ч. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров ще трябва да търсят задължителна победа, за да ипратят полуфиналния плейоф в решителен пети сблъсък в София.
“Рилски спортист”: Равънел 16, Джетър 12, Георгиев 11, Райт 10, Маринов 5 /Бозов 10, Тейлър 7, Маринчешки 2, Иванов, Васов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*