Борислава Петрова – талисманът на всяка екскурзия /СНИМКИ/

„Опознай родината си, за да я обикнеш” – тези думи на Алеко Константинов важат с пълна сила за шестокласничката в СУ „Отец Паисий” Борислава Петрова, която бе гост на клуб „Събеседник по желание” в Младежкия дом навръх 21 ноември – Деня на християнското семейство и християнската младеж.
Лъчезарното момиче не изпуска нито една екскурзия, която организира нейното семейство в страната или чужбина и дори си пише бележки за маршрутите и запознава колегите-пътешественици в автобуса с тях. Шофьор на автобуса е Асен – бащата на Боби, който има дълъг международен опит зад волана на своя модерен автобус и като основател на фирмата „Ас-Бо Транс” ЕООД. Неизменно до дъщеря си пък е нейната не по-малко усмихната майка Иванка. Братът Асен – ученик в 12 клас, дори вече е завършил и курсове за екскурзовод.
„Ходили сме до Рупите, до Черепишкия манастир, в Македония и Гърция, но най-много ми харесаха Крушунските водопади”, отговори Боби на въпрос на водещата Евгения Константинова от ПГ „Константин Фотинов”. Шестокласничката не се притеснява и от факта, че повечете екскурзианти около нея са по-възрастни, защото й е приятно да общува с тях и да научава нови неща за родината си.
Наред с увлечението си по пътуването малката госпожица се справя отлично и с ученето. Свидетелства за успехите й в тази сфера бяха показани в изложените дипломи, грамоти и сертификати, които тя е спечелила от състезания по математика, български и английски език, от надпревари по ски и плуване и др. „Най-много обичам обаче народните танци”, уточни хобито си чаровното девойче.
Петрови пък се представиха като истинско християнско семейство. Освен подкрепата към най-малкия член на фамилията, те бяха донесли и пита като символ на благоденствие и успехи.
Директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова бе подготвила и художествена програма с участието на зумба групата на Яна Василева и на братята Даниел и Пламен Димитрови. При изпълненията на младата народна певица Силвана Борисова пък много от присъстващите се хванаха на хоро, поведени лично от Л. Щъркелова.
Класният ръководител Людмил Михайлов връчи на Борислава изключително красиво цвете кротон от името на съучениците й от 6-а клас.
Всички се почерпиха от вкусната пита и пожелаха на младата любителка на природата здраве, успехи и нови още по-интересни дестинации.

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1485087601521184

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*