Борислав Чилингиров: „Бихме „Катая” със здрава защита, хареса ми настроението в нашата игра”

Изпълнителният директор на БК „Рилски спортист” бе сред най-щастливите хора след снощната гръмка победа на „скиорите” над шампиона на Финландия „Катая” в мач от група N на „ФИБА Европа къп”. Ето какво каза г-н Чилингиров пред кореспондента на „Приятел” минути след края на срещата.

– Това е трета победа в Европа за „Рилски спортист” /б. а. след успеха по-рано през кампанията срещу словашкия шампион „Комарно” и победата над румънския „Муреш” преди два сезона в турнира „Еврочалъндж”/. Не, че нямаме победи в Балканската лига, но сега става дума за силен европейски турнир. Надделяхме над шампиона на Финландия… Как да не съм доволен!
– С какво успяха да спечелят вашите момчета мача?
– Това, което изключително много ми хареса, е духът, с който играха. Състезателите играха с много настроение, с желание за победа, много здрава игра в защита… Нормално е като играем така, да побеждаваме.
– Явно момчетата все повече се сработват помежду си, а също така и чужденците се адаптират към непознатата за тях атмосфера и стил на игра…
– Аз вече не ги деля на чужденци и българи. Отборът наистина си е един отбор, получава се добър екип. Знаете, че имахме много сериозни проблеми с контузиите, но се радвам, че днес играха всички момчета. Още не сме се сработили напълно, но се надявам до седмица-две да имаме достатъчно време, за да се подготвим още по-добре и да постигнем нещо по-голямо в Европа. Още много малко ни трябва, за да се класираме напред.
– Ще стигнат ли двете победи до момента на тима за излизане от групата?
– Не, не, почти съм сигурен, че няма да стигнат, може би евентуално за трето място. Това са по-скоро химерни шансове. С три победи шансовете ни вече са реални, защото двата най-добри трети отбора от нашия поток продължават в следващия етап. Не ни е много добра точковата разлика, но много се надявам да постигнем поне още една победа. Имаме още два мача на чужд терен и ще играем за победа. Но и да не стане, доволен съм от това, което показваме.
– Зарадвахте много привържениците на отбора с тази победа…
– Да, радвам се, че и те са тук и ни подкрепят, но не се радвам, че не са толкова много, колкото ми се иска. Надявам се да са още повече в следващите мачове. Дай Боже, да преминем във втората фаза, и наистина се надявам, че тогава залата ще е много по-пълна. И сега не бяха малко феновете, но се надявам занапред да са много повече.
Нека се разбере, че всеки мач играем на максимум, за победа. Наистина днес /б. а. вчера/ момчетата играха на своя максимум.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*