Боровец закрива сезона с голям старт по планинско колоездене

В неделя, на 24 септември, Боровец закрива летния сезон с най-големия старт по планинско колоездене в България за годината – Borovets Open Cup 2017. Надпреварата е част от календара на Международния колоездачен съюз, а организаторите от „Бороспорт“ и Боровец байк парк очакват близо 120 участници.
Децата ще карат в събота, на 23 септември, а на следващия ден ще бъде най-зрелищната дисциплина – спускането. Трасето ще е около писта „Червено знаме“, а публиката ще може да се наслади на технични изпълнения и високи скорости.
Равносметката показва, че през това лято „Бороспорт“ е посрещнал гостите си с изцяло подновено трасе за планинско колоездене, десетки пешеходни и катерачески маршрути и много възможности за забавление. Туристите са могли да избират между приключения във въжения град, обиколка в ловно стопанство „Искър“, преходи до Мусала, Седемте рилски езера и Мальовица, стрелба с лък и въздушна пушка, конна езда, пейнтбол, тенис, парапланеризъм.
Най-добрите български състезатели са мерили сили в държавни първенства по планинско колоездене и летен биатлон. Фестивалът „Магията на Рила“ е събрал фолклорни състави от цяла България, а традиционният празник на Рила е отбелязан с масово изкачване на Мусала. През цялото лято са работили две от въжените линии в курорта – „кабинката” до Ястребец и седалковият лифт „Ситняково експрес“.
От фирмата изтъкнаха, че са продължили да подкрепят различни благотворителни инициативи. Тази година курортът е помогнал за провеждането на летния лагер на сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България“; дал е възможност на децата, които са почивали безплатно във вила „Горска поляна“, да се насладят на Рила; подкрепени са и служители на фирмата, пострадали от наводнението в Самоков и района на 3 юли.
Продължава подкрепата за най-добрата ни планинска колоездачка Виктория Гончева – двукратна държавна шампионка по спускане и с три международни подиума само през последния месец. Десет състезатели от „Про тийм Самоков“ пък ползват безплатно съоръженията в курорта.
През лятото е извършена и реконструкция на ВиК мрежата в Боровец по проект на Община Самоков на стойност 2,8 млн. лв. В отговор на повишените изисквания на гостите на курорта е обновен и най-големият хотел в региона – „Рила“. Комплексът ще посрещне през октомври почиващите с 330 изцяло реновирани стаи и апартаменти.
От понеделник, 25 септември, пък започва подготовката на лифтовете в Боровец за стартиращия през декември нов зимен сезон.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*