Боровец открива сезона на 15-и с много подобрения

Новият зимен туристически и ски сезон в Боровец ще бъде открит тържествено утре, на 15 декември. Фирма „Бороспорт” усилено подготвя курорта и обещава за откриването грандиозно шоу.
През тази година концесионерът на пистите в Боровец е продължил своята мащабна инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро.
През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване на ски зоните Ситняково (Централен Боровец) и Ястребец чрез закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече ще има и в отсечката при финала на писта „Ястребец 1″. Както поясниха от компанията, така се осигурява идеалното заснежаване и обработване на повече от 300 дка писти в курорта.
Самите писти са рекултивирани. Системата за снегозадържане в ски зона „Маркуджик“ пък е с удвоена дължина. Двойно увеличен е и капацитетът на помпената станция. Това ще позволи много по-бързото заснежаване на ски зоните и ще осигури по-дълъг снежен сезон.
Подобрения има и при най-модерната атракция в Боровец – снежния парк. Съоръженията там вече са се превърнали в любимо място както за опитните сноубордисти, така и за начинаещите търсачи на силни усещания. Тази година паркът ще предложи още по-висок адреналин на своите посетители с нова, още по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията. Удвоена е и дължината на обслужващия влек. Любителите на екстремни изживявания пък, които нямат възможност да посещават парка редовно, ще могат да следят какво се случва там чрез монтираните две нови уеб камери.
Ски гардеробите ще бъдат снабдени с над 1500 нови пълни ски екипировки и нови бордове.
От фирмата декларираха още, че са взети мерки за намаляване на опашките пред касите на най-натоварените места на лифтовете – Ястребец и Мартинови бараки.
Освен всичко друго, тази година „Бороспорт” ще се включи и в снегопочистването на Боровец със собствени машини.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*