Боровец откри с атракции обещаващ сезон

Снимка: Добромир Фингарски

В събота, на 14 декември, в Боровец бе даден официалният старт на новия туристически зимен сезон. Най-старият планински курот в страната посрещна хиляди гости, които участваха в игри и състезания и се наслаждаваха на музика, карнавално шествие и огнено шоу.
Сезонът бе открит със сърдечно приветствие на кмета на Самоков Владимир Георгиев.
На церемонията присъства и председателят на Управителния съвет на фирма „Бороспорт“ Нели Сандалска.
„Над 300 декара писти има с прекрасен сняг. Никой професионалист дори не вярва, че това е изкуствен сняг. Както се казва – колкото снежинки, толкова туристи да има и толкова стотинки, за да можем да вървим напред и да превърнем не само Боровец, но и България в една от най-добрите ски дестинации на европейската карта“, изтъкна г-жа Сандалска.
Водещ на своеобразното шоу бе Камен Воденичаров.

Камен Воденичаров. Снимка: Добромир Фингарски

Докато присъстващите опитваха греяното вино и чая на уникалния снежен бар, скулптори изрязваха на живо атрактивни фигури от лед.
На децата пък бяха предложени в отделна шатра различни игри, надуваем замък, арт ателие и други интересни занимания. В парка “Борокидс” малчуганите се обучаваха да карат ски, като им бе осигурена и екипировка. Всичко това – безплатно.
Майстори пък показаха невероятни скокове в промо-сноу парка „Бороспорт”.
Оказа се, че пръв от зимните курорти Боровец чрез “Бороспорт” е отворил своя терейн парк – в централната ски зона срещу хотел “Рила”. Организаторите поясниха, че паркът може да се използва безплатно до Коледа.
Предстоящият сезон вероятно ще остане паметен за нашия курорт. След около две десетилетия Боровец отново ще бъде домакин на голямо зимно състезание. На 15 и 16 февруари 2014 г. тук ще се състои кръг от надпреварата за Европейската купа по ски алпийски стил за мъже. Това ще бъде и своеобразна генерална репетиция за световния елит в този спорт преди олимпиадата в Сочи /Русия/. Състезанието ще се състои на писта “Попангелов” /”Ястребец-2″/.
През сезона Сдружението на хотелиерите в курорта ще организира две други големи прояви. На 17 и 18 януари ще има фестивал на ските и сноуборда на писта “Иглика”, карнавално спускане, огнено шоу и парти. В края на февруари и началото на март пък ще се състои вторият, традиционен вече, фолклорен празник с концерти на състави за народни песни и танци, кукерски събор, изложба на занаяти в хотел „Самоков”, демонстрации на родни обичаи, както и дегустации на традиционни ястия и питиета.
За гостите на Боровец отделните хотели ще предложат бирфест и Ирландска вечер, Латино вечер и караоке, Руска вечер, Българска традиционна вечер, “На чай с легендата на българските ски Петър Попангелов”.

Снимка: Добромир Фингарски
Снимка: Добромир Фингарски

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*