Боровец празнува Световния ден на снега в събота

В събота, на 20 януари, Боровец ще покаже за седми пореден път какво богатство е снегът и как може да се забавляваме здравословно в планината. Първият планински курорт на Балканите ще отбележи Световния ден на снега с безплатни уроци, импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство.
Празникът ще започне в 9 ч. с безплатни занимания за най-малките в детския парк „Борокидс“. Там желаещите момчета и момичета ще могат да направят първите си стъпки в ските под ръководството на инструкторите от училище „Бороспорт“. От 10 ч. и по-големите ще могат да ползват безплатнo обучение от учителите на „Бороспорт“. Записването започва от петък, 19 януари, в офиса на ски училище „Бороспорт“ или на тел. 0882 19 68 48, като заниманията са от 10, 11, 13 и 14 ч. Всеки, минал успешно курса на обучение, ще получи сертификат.
Към обяд – около 12 ч., легендата Петър Попангелов ще бъде главен съдия и коментатор на импровизирано състезание по слалом на млади скиори. Именитият ни спортист ще дава съвети, ще раздава автографи и ще се снима с почитателите си.
За феновете на екстремното каране в сноу парк „Бороспорт“ ще има демонстрации на момичетата от Wild Berries и на шейпърите на съоръжението. На начинаещи и напреднали любители на фристайла ще бъдат предоставени безплатни уроци от 12 до 14 ч.
От 11 ч. пък експертите от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил /БАССЕС/ организират за приятелите на снега „Лов на съкровища”. Малки и големи ще откриват играчки и лакомства със специален уред, предназначен за спасяване на затрупани от лавини. Планински водачи от Спасителната служба със специално обучено куче и моторна шейна също ще се включат в празника с урок за безопасността.
През целия ден лифткартата за деца от 7 до 13 г. ще струва 1 лв., а събраните средства ще отидат във фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“.

Росица Стойкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*