Боровец приема „Евро 2013” в планинското бягане

Домакин на европейското първенство по планинско бягане през 2013 г. ще бъде Боровец, стана ясно от изказване на президента на Европейската атлетика Ханс-Йорг Вирц. Той похвали Българската федерация по лека атлетика за активната й работа за развитието на спорта в страната.
„Българската федерация по лека атлетика прави много за развитието на този спорт. Именно затова гласувахме доверие на вашата страна да организира едно такова домакинство през следващата година. Виждаме големия напредък и трябва да благодарим за това на президента на вашата федерация Добромир Карамаринов, който е и член на Съвета на ЕА. В България се изграждат съоръжения, леката атлетика е добре представена в обществото и се ползва с подкрепата на правителството. Наличието на добра база дава възможност за изграждане на силни състезатели и организиране на големи спортни прояви”, сподели Вирц.
Д. Карамаринов пък заяви, че се чувства горд от гласуваното доверие. „Планинското бягане е сравнително нова дисциплина, която се развива много бързо в страната ни. Това състезание ще бъде отлична реклама за България. Това беше изключително важно за нас”, развълнуван бе Карамаринов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*