Боровец ще чества в събота Световния ден на снега

Снимка: архив

В събота, на 19 януари, Боровец ще отбележи Световния ден на снега. Ще бъде подновена и работата по програмата „Научи се да караш ски”. Начинанието се провежда за пета поредна година под егидата на министерствата на образованието и на спорта и на ски федерацията. Целта е да се запознаят с белия спорт учениците от началните класове.
В този ден в детския снежен парк „Борокидс” всички желаещи малчугани ще получат безплатни екипировки и уроци, обещаха от „Бороспорт”. Безплатни ски и сноуборд уроци, както и екипировка, от фирмата обещават в съботния ден и за начинаещите скиори и сноубордисти от различни възрасти.
Предвидено е и забавление за деца с много награди и с участието на състезателите от фристайл клуб „Бороборд”. Забавления са предвидени и за възрастните гости на курорта. Те могат да се включат в моделирането на снежни фигури, във футбола на сняг и в други интересни надпревари.
Световният ден на снега е инициатива на Международната федерация по ски – FIS. През тази зима празникът ще се чества едновременно в 39 държави.
Междувременно стана ясно, че е създадена организация в периода от 21 януари до 31 март ски и сноуборд училището на „Бороспорт” да обучи близо 500 ученика от седем самоковски училища.
На празника в събота пък се очаква да присъстват кметът Владимир Георгиев и председателката на Общинския съвет Ирена Коцева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*