Боян Софин вдигна купа „Кракра Пернишки”, Даниела Жаркова – втора

Самоковският състезател Боян Софин спечели 26-ото издание на надпреварата за купа „Кракра Пернишки”, състояло се на 7 септември в околностите на Перник. Боян се справи най-бързо и точно с 28-те контролни точки по 3.5-километровото трасе в елитния клас при мъжете и съвсем заслужено се окичи със златния медал. Софин, който е част от столичния тим „НСА-Сивен”, измина дистанцията за 32 мин., като най-близо до него финишираха Димитър Давидов от „Маратонец” /Пазарджик/ и Милен Сивов от „Академик” /Варна/, които имаха съответно 6- и 14-минутно изоставане от нашето момче.
Поводи за радост имаше и самоковският клуб „Соколец” след като Даниела Жаркова се класира втора при жените над 45 г. Отдадената на спорта състезателка имаше за задача да намери 16 контролни точки в рамките на 2.5 км. Жаркова преодоля това предизвикателство за 49.27 мин., като допусна пред себе си единствено Ванина Стоянова от Берковица.
В различните класове на надпреварата се включиха над 90 любители на ориентирането, а организатори на проявата бяха Община Перник и местният клуб „Кракра Пернишки”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*