Бронз за самоковци от международния турнир в Боровец

Бронзовите медалисти

Бронзови медали заслужиха състезателите от клуб „Самоков” на международния турнир в Боровец в началото на май. Третото място извоюва групата на 15-17-годишните в състав: Анита Гаврилова, Синтия–Мари Ангелова и Ангел Казаков от „Самоков“ и Тихомир Баротев и Ива Ангелова от Хасково.
До първата световна осмица достигнаха още тройката на нашите в тази възраст, както и Синтия–Мари и А. Казаков в индивидуалните надпревари. Всички те заеха 5-и места. Ангел и Анита пък завършиха 7-и. Тройката /12-14 г./ – Лидия Ангелова, Камелия Петрова и Весела Вукова, се класира 11-а. Лидия зае най-предна позиция от българските представителки, но не бе сред финалистките. Иванина Вукадинова, Джована Ангелкова и Лина Гаврилова пък, съставляващи тройката на 9-11-годишните, се наредиха 6-и при дебюта си в авторитетния турнир, в който участваха над 200 състезатели от десетки държави от няколко континента.
Общо българските състезатели спечелиха 15 медала – 7 златни, 4 сребърни и 4 бронзови. Без медал обаче останаха нашите в надпреварата за Световната купа за мъже и жени, която по общо мнение представляваше на практика световно първенство, тъй като състезанието бе финално, с много и изключително добре подготвени участници.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*