БСП: „Самоков е нашият дом!“

С чудесен концерт на открито на 2 октомври БСП в Самоков откри предизборната си кампания. Мястото – между Историческия музей и читалище-паметник „Отец Паисий”, помогна представените успехи в развитието на града и общината през последните години да се свържат с витаещия тук възрожденски дух, който да даде нов стимул за плодоносна работа на бъдещите управници на Самоков и района.
„Кандидатът на БСП за кмет Владимир Георгиев надали има нужда от представяне. Не само защото приключва втори успешен мандат, но и защото вратата му остана отворена за всеки един гражданин”, посочи още в началото водещата Ралица Стоянова.
„Самочувствие ми дават многото реализирани идеи и проекти, решените проблеми”, изтъкна пък в словото си самият Владимир Георгиев.
Той подчерта възходящото развитие и финансовата стабилност на Общината. „Когато има воля и амбиция, няма невъзможни решения”, категоричен бе кандидат-кметът и в същото време предупреди, че основите са поставени, но че надграждането трябва да продължи.
„Придобитият опит мога и трябва да използвам за един още по-успешен мандат. Доказах, че не се задоволявам с постигнатото и съм уверен, че ще се справя”, обобщи Вл. Георгиев.
Посочено бе още, че самоковската партийна организация, основана през 1899 г. – преди 120 години, и създала първата комуна на Балканите през 1910 г., и сега остава вярна на борбата за социална справедливост.
На видеостена бяха представени със свои изказвания и 29-те кандидати за общински съветници. Те правят силно впечатление с доброто съчетание от една страна на опитни професионалисти в различни сфери и общественици, от друга – със специалисти, които носят устрема на младостта. Всички те са се доказали с работата си и с активната си дейност в полза на обществото. Всички тях ги свързва любовта към Самоков – нашият общ дом.
БСП издига и кандидати за кметове в 8 села на общината /по закон право да избират свои управници имат само населените места с население над 350 жители/. Сред тях е Крум Георгиев, кмет на Бели Искър от половин век, спечелил 11 мандата; сред тях са и кадърни и честни млади хора, способни да завоюват доверието на своите избиратели.
Народният представител Иван Ченчев поздрави кандидатите и заяви, че Владимир Георгиев достойно е защитил името на партията и е оправдал напълно доверието, защитил е и своето име. „Ние, гостите на Самоков, със сигурност ще се връщаме тук”, възкликна Ченчев, имайки предвид променения и подобрен облик на града и общината през последните години, в което са вградени и усилията на кмета Георгиев и неговия екип.
Сред стотиците хора – седнали на столове и правостоящи, бяха и депутатите Радослав Стойчев, Лало Кирилов и Крум Дончев, бившите кметове на  общината инж. Христо Ярловски, инж. Георги Големинов и др.
Прожектирани бяха и кадри както от възрожденския Самоков, така и от новия облик на града, селата и курортите в общината.
С продължителни овации бяха посрещнати прекрасните изпълнения на трио „Тенорите”, колоритни гайдари в народни носии и млади таланти.
Под звуците на „Питат ли ме де й зората”, „Къде си вярна, ти, любов народна”, „Хубава си, моя горо”, „Една българска роза” и „Моя страна, моя България” към потъмнялото небе полетяха пламтящи бели, зелени и червени балони, за да се превърнат в малки искрящи звезди.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*