България би Босна, но загуба от Франция сложи край на мечтите за световното първенство

Националният отбор по баскетбол за мъже загуби гостуването си на Франция с 53:77 на 3 декември в Лимож и с това се прости с шансовете си за класиране на световното първенство в Китай догодина. „Лъвовете” се опитаха да сътворят ново чудо след успеха си срещу „петлите” у дома. Това обаче не стана и по-класният тим на Франция този път взе своето. Бившият играч на „Рилски спортист” Христо Захариев се отличи с 13 точки, а гардът Станимир Маринов добави 11. Самоковецът Станислав Ваклинов започна в стартовата петица на треньора Любомир Минчев, но не успя да запише точков актив.
Само няколко дни по-рано – на 30 ноември в Ботевград, Ваклинов игра силно и се отчете с 4 точки и 5 борби за успеха с 89:82 над Босна и Херцеговина. Тогава над всички бе Божидар Аврамов, който отбеляза 20 точки.
България заема 5-о място в група К с 4 победи и 6 загуби, а зад нас са само босненците. Франция и Чехия вече си осигуриха място на мондиала, а за третото място, което също дава право на участие в световните финали, ще спорят съставите на Русия и Финландия.
В последните си два мача в края на февруари 2019 г. нашите момчета приемат Сборная и гостуват на Босна и Херцеговина.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*