България спечели турнира в “Арена Самоков” след 78:65 над Румъния

Националният отбор на България спечели баскетболния турнир в “Арена Самоков”, надигравайки във втората си среща на 3 август Румъния със 78:65. Два дни по-рано момчетата на Георги Младенов съкрушиха Дания с 95:53, с което показаха, че се намират в добра форма преди евроквалификацията с Холандия на 10 август /неделя/ от 20.30 ч. отново в Самоков.
Втори в приятелската надпревара останаха именно румънците, а последни, с две загуби, завършиха датчаните.
“Трикольорите” тръгнаха колебливо в двубоя със северните ни съседи, но в началото на втората част с отлични изяви на младока Александър Везенков националите набраха аванс от 11 точки. След почивката статуквото на паркета не се промени, като домакините умело парираха опитите на румънците за обрат.
Българите загубиха борбата под коша /36:37/ и показаха колебания при изстрелите от фаул линията /56 %/, но компенсираха пропуските с по-точен мерник от средно и далечно разстояние. Освен това нашите имаха и повече завършващи подавания – 16 срещу 10 на противника.
Над всички в спаринга бе Александър Везенков с 21 точки и 10 борби, а двуцифрено изражение от точки записаха още Христо Захариев /15/ и Чавдар Костов /12/.
Състезателят на “Рилски спортист” Станислав Ваклинов пък малко изненадващо не се появи в игра, въпреки че в предишния мач с Дания се понрави на публиката, записвайки 10 пункта и 2 борби на сметката си.
“Много съм щастлив, че спечелихме този турнир. След трите поредни загуби в Австрия имахме нужда от глътка въздух и от няколко победи, които да ни възвърнат самочувствието”, сподели след края на надпреварата капитанът на България Христо Николов-Гларуса.
Той не пропусна да похвали домакините за предоставените отлични условия за игра.
“Искам да изкажа специалната си благодарност на ръководството на “Рилски спортист”, в частност на президента на клуба г-н Петър Георгиев и на неговия екип, които се оказаха невероятни домакини. Осигурени са ни перфектни условия за подготовка, при които да мислим само за баскетбол. Благодаря и на публиката за оказаната подкрепа. Имаме нужда от феновете и ги очаквам в неделя отново в залата, когато излизаме за победа в квалификацията с Холандия”, завърши Николов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*