България със Станислав Ваклинов загуби от Австрия в Гюсинг с 84:91

Българският национален отбор по баскетбол претърпя втора загуба в подготовката си за предварителните световни квалификации. „Лъвовете“ загубиха с 84:91 гостуването си на Австрия на 22 юли и така вече са с баланс от три победи и две поражения. Само преди десетина дни двата тима се срещнаха в „Арена Самоков“, където „трикольорите“ победиха с 14 точки.
Разликата в двубоя в австрийския град Гюсинг сега направи центърът на „Торонто Раптърс“ от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада Якоб Пьолтъл, който записа „дабъл-дабъл“ от 17 пункта и 10 борби. Трудната задача да опази 21-годишния младок и да го преодолее в нападенията на България имаше в определени периоди от мача и самоковецът Станислав Ваклинов. 207-сантиметровият баскетболист игра 16 мин., в които се отчете с две борби.
Най-добре от българския състав се представи гардът Станимир Маринов, реализирал 21 точки. Натурализираният американец Дий Бост добави 18 пункта, а Александър Янев и Александър Везенков завършиха мача с 14 и 13 т.
Последната контрола на нашите момчета е насрочена за петък, 28 юли, когато ще премерят сили в „Арена Ботевград“ с тима на Македония.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*