Вдъхновяваща среща с децата от 3-б клас на Павлинка Христова

Изключително приятно преживяване с учениците от 3-б клас с учител Павлинка Христова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” имахме ние – двама журналисти – Анна Манова и Делян Василев – във вторник, на 31 октомври. Малчуганите и ръководителката им ни оказаха честта да ни поканят по случай Деня на народните будители.
Разговорът ни с тези естествени и чаровни деца премина в приятелска обстановка и за нас бе истинско удоволствие допирът до тези чисти души, до тези забавни, интересни и любопитни млади хора. Третокласниците бяха подготвили кратка художествена програма, изненадаха ни приятно и с познанията си за самоковските възрожденци, и с верните си отговори на нашите въпроси. Да не говорим каква бе изненада ни, когато след училищния звънец ни наобиколиха, пожелаха да се снимат с нас и интересният ни разговор продължи.
Мисля, че всеки трябва от време на време да си припомня детството, да се разтоварва от всекидневното напрежение сред детска глъч, да се потопява в непокварения свят на младостта и мечтите. Срещата ни бе истински оазис в дългата и изпъстрената с ангажименти работна седмица. Надявам се и да не остане единствена, а да намери продължение във времето.
Благодаря ви от сърце, деца – на вас и на вашата учителка, за поканата и топлите мигове, които изживяхме заедно. Продължавайте с лекотата на детското въображение да учите, да рисувате, да спортувате, да сбъдвате мечтите си. Живейте тук и сега и не, не бързайте да пораствате. Светът е пред вас и времето е ваше.
На добър път!

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*