Великденски празник в Радуил. Читалището – с нова техника

„…Като няма рози веч
с тази блага реч
бе положен на Христос
трънения венец…”

Тези и много други благи думи за сина Божий, за неговото възвисение, за великото му дело като спасител на човешките души, прозвучаха от устите на 28-те възпитаници на целодневната детска градина „Вяра, Надежда и любов” от Радуил.
Всяка година по Великден те заедно със своите учителки Гергана Стоянова и Йорданка Караиванова са скъпи гости в местния храм „Св. Пресвета Богородица”. И тази година сред тишината, мира и спокойствието на Божия храм жителите на Радуил станаха свидетели на това как малките чаровни ангелчета пяха, рецитираха и играха и зарадваха всички миряни.
В този благословен празничен ден малките момичета и момчета присъстваха на тържествената служба, отслужена от протоиерей Николай Аршинков. Отецът връчи и подаръци на малчуганите с усмивка и благослов за здраве и щастие.
От името на ръководството на детската градина пък всяко детенце получи специално яйце – зайче, както и много целувки от учителките.

След службата в салона на читалище „Христо Ботев” бе честван с песни и танци големият християнски празник. Програмата бе наситена с прекрасните изпълнения на двете певчески фолклорни групи „Детелини” и „Здравец” и с жизнерадостните хора на детския състав „Радуилче”.
Специален поздрав поднесе представител на съседното село Марица с песен за Христос.
С изпълнения на йоника на народни хора ръководителят на фолклорните групи Васил Сотиров накара всички да заиграят – и на сцената, и в салона.
От името на читалището бе изказана огромна благодарност на депутата Валентин Милушев, който изпълнил обещанието си и подарил на културния дом микрофони и колона. С помощта на тези уреди бе осъществен и самият концерт.
Народният представител Милушев и кметът Любомир Димитров поздравиха радуилци, а после заедно с присъстващите тропнаха и хоро.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*