Вероника Джикова и Марина Гелова – трети на европейското

Джикова и Гелова /първите от ляво надясно/

Трима самоковци участваха в първото европейско първенство по стрийтбол за студенти, състояло се в Ротердам, Холандия. При жените Вероника Джикова и Марина Гелова защитаваха цветовете на УНСС, а при мъжете Красимир Георгиев игра за отбора на ЮЗУ “Неофит Рилски” /Благоевград/.
Безспорно по-голям успех имаха дамите, които завоюваха бронзовите медали. Нашенките в състав Джикова, Гелова, Николова и Стоянова нямаха проблеми в предварителната група с тимовете от Холандия, Франция и Португалия. На полуфинала българките отстъпиха на представителките на Естония, а в спора за третото място надделяха над французойките. Със златото се окичи вторият отбор от страната на Айфеловата кула.
Както е известно, Вероника Джикова, която до този сезон защитаваше цветовете на БК “Рилски спортист” и бе една от звездите на състава, избра да продължи кариерата си в Хасково. Марина Гелова пък е бивша състезателка на “Рилски”.
При мъжете Красимир Георгиев и съотборниците му от Югозападния университет “Н. Рилски” също се представиха достойно. Българите се наложиха в груповата фаза над Португалия, Франция и Холандия, но отстъпиха на представители на Сърбия и Словения. Нашите заеха 8-о място в крайното класиране след нови загуби от Холандия и Русия.
Краси Георгиев сподели, че домакините от Ниската земя са се справили отлично с организацията. Същевременно самоковският състезател изрази известни резерви към съдиите на турнира.
Краят на дебютното първенство е бил ознаменуван с мощно студентско парти, разтърсило стадиона на местния отбор по ръгби.

Красимир Георгиев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*