Веселин Цинзов стартира участието си на олимпиадата с 59-о място в спринта

Самоковският ас в ски бягането Веселин Цинзов започна участието си на олимпийските игри в Пьонгчанг, Южна Корея, с приличен резултат. 31-годишният състезател даде 59-о време от 80 бегачи в класическия спринт на 1.4 км. Цинзов измина дистанцията за 3:28.19 мин. Така той остана на 10 сек. зад първите 30 състезатели, които продължиха към финала на надпреварата. Той бе спечелен от фаворита и лидер в класирането за Световната купа Йоханес Клаебо от Норвегия с време 3:05.75 мин. Среброто грабна световният шампион в спринта за 2017 г. Федерико Пелегрино от Италия. Трети пък се нареди руснакът Александър Болшунов.
„Запознахме се с условията на пистата и направихме една добра тренировка. Това бе хубав момент за нас, за да се адаптираме. Чувстваме се добре и уверени във възможностите си”, коментираха след надпреварата Цинзов и другия български участник Йордан Чучуганов, който завърши на 68-о място.
Следващият старт за бегачите ни на олимпиадата ще бъде в петък, 16 февруари, когато от 08.30 ч. започва ски бягането на 15 км свободен стил.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*