Вечер на младите музиканти

Дарина Жаркова

Коледен концерт на школите по пиано и акордеон с ръководители Цветанка Попова и Георги Машов и на клуба по спортни танци „София данс” с ръководители Мариета Чалъкова и Калоян Петков към читалище-паметник „Отец Паисий” се състоя на 18 декември в читалището. Много любители на музикалното и танцовото изкуство, роднини и приятели се насладиха на изпълненията на даровитите самоковски деца и младежи.
Клавишите на пианото издаваха меки и топли тонове благодарение на ритмичните почуквания от пластичните пръсти на рожденичката в този ден Анна-Мария Чилингирова, Дарина Жаркова, Дейвид Мембе, Кристина Недялкова, Лора Генова, Рада Дончева.
Техните колеги от школата по акордеон пък раздвижиха атмосферата и накараха много от присъстващите да потропват в ритъм с крак по пода. Изявиха се Адриян Чучуков, Алекс Москов, Антон Зеленков, Георги Даганов, Димитър Рогачев, Иво Иванов, Ирена Рогачева, Мариян Минчев, Николай Петров. Страхотно впечатление направи с надсвирване дуетът на ръководителя на школата Георги Машов и един от най-талантливите му ученици Мариян Минчев.

Георги Машов и Мариян Минчев

На сцената изгря и новата вокално-инструментална формация „Хармония” с вокалисти Ивелина Славева и Ирена Рогачева с акомпанимент на акордеон от Георги Машов и Мариян Минчев.
Малките сладурковци от „София данс” напълниха с щастие душите на зрителите и слушателите с модерни танци, самба, валс и полка.
Акордеонното изпълнение на „Тиха нощ, свята нощ” от Ирена Рогачева в края на концертната проява пък сякаш бе препратка към предстоящите светли празници.
За всички участници в концерта бяха осигурени подаръци от ръководството на читалището.
Водещи бяха Любослава Кьосева и Любен Михайлов.

Делян Василев

Ивелина Славева и Ирена Рогачева
Калоян Петков и Мариета Чалъкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*