ВиК мрежата в Боровец ще се модернизира

С първа копка на 2 май започна доизграждането и реконструкцията на водопровода и канализацията в Боровец. Предвижда се работата да обхване към 1800 м канал и около 3200 метра водопроводи. Ще се използват нова модификация полиетиленови тръби, които според специалистите се отличават със своята здравина и устойчивост.
Първата копка в невероятно слънчевия и топъл вторник направиха кметът Владимир Георгиев и инж. Илия Илиев, ръководител „Строителни обекти” към фирма „Каро трейдинг”. По традиция Вл. Георгиев разби бутилка шампанско, а след това и багерът напълни кофата. Преди ритуалния акт пък водосвет за здраве и успех на делото отслужи свещ. Георги Николов.
„Имаме всичко необходимо за изпълнението на обекта”, декларира инж. Илиев. Той увери, че чрез заграждения и ускорени темпове на работа екипът ще се стреми да сведе до минимум неудобствата за туристите и работещите в курорта.
Г-н Георгиев изтъкна, че в случая става въпрос за първия етап от доизграждането и реконструкцията на ВиК мрежата на Боровец, който ще се осъществи по програмата на ПУДООС /Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда/ към екоминистерството. Допълнително ще се търсят средства, за да може да се реализира и вторият етап. Кметът напомни, че без качествени ВиК съоръжения курортът не може да се развива, и допълни, че във връзка с това се изпълняват и много други задачи в Боровец, а тепърва предстои да се влагат в този район по-сериозни инвестиции.
Работата през настоящия първи етап трябва да приключи според плана за 4 месеца.
На полагането на първата копка присъстваха заместник-кметовете на общината Сия Шехтанова, Люба Кленова и Васил Сайменов и други отговорни общински служители, строителни работници и специалисти.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*