Вицепрезидентът на Европейската атлетика възхитен от подготовката

Вицепрезидентът на ЕА Хосе Карлос /в средата/, шефът на БФЛА Добромир Карамаринов /вляво/ и Костадин Чифлиджанов

Хосе Луис де Карлос, вицепрезидент на Европейската атлетика /ЕА/, и техническият делегат Йос ван Рой инспектираха подготовката на европейското първенство по крос кънтри в Боровец.
Шампионатът ще се проведе през декември на Широката поляна, на 1350 м надморска височина. Участие ще вземат повече от 600 атлети в няколко възрастови групи. Самата надпревара пък ще може да се наблюдава в над 50 държави по света с телевизионна аудитория от около 200 млн. зрители.
Гостите обиколиха трасето, на което ще се проведе състезанието, разгледаха и хотелите, в които ще бъдат настанени състезателите и гостите на големия спортен форум. След видяното делегацията оцени високо работата, свършена от Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/ и Община Самоков.
На работна среща бяха обсъдени всички детайли по подготовката на “Евро 2014” с организационния комитет начело с президента на БФЛА Добромир Карамаринов. Участваха и представители на домакините – председателят на клуб “Рилски атлет” Славейко Гергинов и секретарят Костадин Чифлиджанов. Двамата запознаха делегатите с характеристиките на трасето и гарантираха, че шампионатът ще бъде на високо ниво.
“Ще изпълним всички препоръки на евроцентралата и ще покажем, че можем да се справим с организацията на такъв висок спортен форум. Предстои ни още много работа, но съм оптимист за провеждането на първенството”, сподели след заседанието Чифлиджанов.
Както е известно, съветът на Европейската атлетика утвърди кандидатурата на БФЛА и Община Самоков за домакинство на европейското първенство на 4 май миналата година, по време на заседанието си в германската столица Берлин.

Делегацията остана очарована от характеристиките на трасето и цялостната подготовка за европейското през декември

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*