Владимир Зографски с 41-о място в крайното класиране за Световната купа

Владимир Зографски завърши на 41-о място в крайното класиране на юбилейния си десети сезон в надпреварата за Световната купа. 26-годишният самоковец натрупа актив от 48 точки през кампанията, което е едно от най-добрите му постижения. Зографски можеше и да увеличи актива си, но последните състезания от календара на Международната федерация бяха отменени заради разрастващата се кризисна обстановка покрай коронавируса.
Влади завърши на 31-о и 46-о място в двата старта в Лилехамер, Норвегия. В първата проява Зографски преодоля 117.5 м и остана на едва половин метър зад Андерс Хааре, който затвори топ 30 и попадна в зоната на точките. Във втория ден нашето момче остана със скромните 104.5 м.
Австриецът Щефан Крафт спечели за втори път в кариерата си Големия кристален глобус, като оглави крайното подреждане за Световната купа с актив от 1659 точки. Втори завърши германецът Карл Гайгер, а тройката допълни миналогодишният шампион Рьою Кобаяши от Япония. В топ 10 намериха място още Давид Кубацки и Камил Стох от Полша, Мариус Линдвик и Даниел Андре Танде от Норвегия, Петер Превц от Словения, Филип Ашенвалд от Австрия и германецът Щефан Лайе, който скъса кръстни връзки на лявото коляно след падане буквално в последния старт за сезона и ще се подложи на продължително възстановяване.
Рекордните 74 скачачи от общо около 100 състезатели спечелиха точки в рамките на този сезон.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*