Влади Зографски 10-и в Швейцарските Алпи

Не особено известният швейцарски курорт Енгелберг донесе огромна радост за Владимир Зографски и екипа му. 19-годишният талант записа второто най-добро постижение в кариерата си, след като завърши на призовото 10-о място в състезанието от Световната купа. Върхът на Влади до момента е 8-ото място в Лилехамер преди година.
Младият самоковец събра актив от 255.9 точки след скокове от 130.5 и 128.5 м. След първия етап Зографски дори беше осми, но след 11-та си позиция във втория финишира 10-ти в крайното подреждане.
След седем турнира от началото на сезона синът на легендарния Емил Зографски заема 29-а позиция в подреждането за Световната купа с актив от 58 точки.
Поредната доза класа, демонстрирана от българина, фокусира вниманието на специализираните издания за ски в цяла Европа. Оператори и медии пощуряха и обградиха Влади и баща му след церемонията по награждаването. Журналистите се надпреварваха да взимат интервюта с вундеркинда, затрупвайки го с въпроси. Много телефонни обаждания баща и син Зографски получиха и от роднини и приятели от Самоков и цялата страна.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*