В Боровец избраха „Принц и принцеса на Самоков” /снимки/

Тази година летният сезон в Боровец бе открит по-рано от обикновено, на самия празник на детето. Получи се един много по-различен и по-приятен 1 юни.
Много бяха изненадите за най-малките посетители на курорта. Проведе се очакваният с интерес конкурс „Принц и принцеса на Самоков – 2013“, имаше много танци, рисунки и игри, детски замък и батут, малък детски басейн със зорб топки, където мачуганите управляваха и малки лодки. Звучаха любими детски песни. Слънчевият ден завърши с парад на ретро автомобили, част от международното ретро рали „Петрич – 2013”, което финишира в нашия курорт.
В конкурса „Принц и принцеса на Самоков“ участваха повече от 50 деца – от 3- до 15-годишни. Организаторите от арт компания „Нови звезди“ – Георгина Георгиева, директор на конкурсите, и Петя Данданова, президент на компанията, показаха на малчуганите как да се държат на сцената, за да получат овациите на публиката.
Конкурсът бе част от националната верига „Принц и принцеса на България“ и международния „PRINCE & PRINCESS OF THE WORLD 2013“. Победителите получиха корони, ленти и правото да участват в националния конкурс, който ще се състои от 6 до 9 юни отново в Боровец.
Децата бяха разпределени в 6 групи според възрастта си, като се проведоха три тура. В първия кръг всички дефилираха в спортни дрехи. Вторият тур бе посветен на талантите – всяко дете показа себе си с песен, стихотворение, танц. Накрая малките принцове и принцеси раздвижиха сцената, като показаха най-красивите си официални тоалети.
Журито наистина се затрудни при оценките си за най-красива усмивка, чар, елегантност, фотогеничност, талант. „Принцеса на Самоков” стана Лия Ангелова /10 г./, а „Принц на Самоков” – Георги Кощров /6 г./. Всички получиха подаръци, осигурени от спонсорите: „Си Комерсиал 7”, „Захарно петле”, магазин за детски играчки „Чонков“, „Калпачки и сие Искровски“, книжарници “Ciela”, магазин за компютри „ПС Мастер БГ“, магазин за козметика „Венера“.
Водеща бе Биляна Лазарова, сама носителка на редица международни титли. Асистент на сцената пък беше Валерия Дакова, носителка на международната титла „Best child model of the world”. Членове на журито бяха представители на част от хотелите – организатори. 12 деца, направили най-силно впечатление, получиха като награди и ленти с имената на хотелите: „Рила“, „Самоков“, „Еуфория“, „Ястребец“, „Ела“, „Алпин“, „Янакиев“, „Радинас уей“, „Феста“, „Лион“, „Айсберг“ и „Лодж“.
Организатор на празника бе Съюзът на хотелиерите и собствениците в Боровец.
Прави впечатление, че от година на година родители, фирми и организатори на честването все повече се стараят да обърнат внимание на малките създания и на техния празник. Дали защото невинните им усмивки са предвестници на лятото, разтапяйки слънцето в душата, или защото са си обещали да дадат повече, отколкото те самите като деца са получавали. Или може би детската радост е начин и големите да преживеят нещо истинско, трогващо, несравнимо. Тази магия, стаила очакването от представянето на малките звезди на сцената, спрения дъх, изразяващ надежда, че те помнят стихчето, няма да забравят песничката или танца, и бурните аплодисменти, предизвикани от одобрението на околните, показваха само едно – че и възрастните могат да бъдат деца, ако погледнат света през техните очи.
За да се явят на конкурса, който бе и първи за почти всички 50 дечица, най-напред е имало кастинг, а след това и репетиции. Заедно с емоционалните хлапета са били и родителите – за да им вдъхват кураж, а след това да изберат и тоалетите – различни за цели три появявания.
Малко преди старта 30-годишната майка Лили на 12-годишната Юлита сподели пред „Приятел” как предишната нощ се превърнала едва ли не в кошмар. Навлизащата в тийнейджърска възраст девойка решила, че няма подходяща рокля за последния тур и казала на майка си да й поръча по интернет. Идеята, разбира се, дошла в повече на жената и тогава двете за ръка хукнали по магазините. След няколко обиколки нищо не стояло добре, не било подходящо. Накрая, в последния магазин, открили рокля като на Красимира от музикалното тв предаване „Гласът на България”. В крайна сметка упоритостта бе възнаградена – тази рокля донесе късмет на момичето, то спечели приз за елегантност…

Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*