Габриела Даганова завладя ТВ-зрителите, призна я и Наско от БТР

Невероятен успех пожъна самоковската певица Габриела Даганова при участието си в телевизионното предаване “Пееш или лъжеш” по “Нова телевизия”, излъчено в понеделнишката вечер на 28 ноември. Талантливата изпълнителка спечели поредния епизод на новото за родния ефир музикално приключение, като се пребори с конкуренцията на още 7 души, за да бъде избрана в крайна сметка от рок легендата и главен “следовател” на предаването Атанас Пенев, по-известен като Наско от БТР, за дуетно изпълнение на живо пред стотици хиляди българи на великата песен на Queen Who wants to live forever!
22-годишното ангелогласно очарование премина през ситото на 4 кръга и одобрението на целия “разследващ” екип дали наистина може да пее или лъже, за да стигне до финала и да грабне и наградата от 3000 лв. Още в самото начало Габи се превърна в любимка на джаз певицата и актриса Милица Гладнишка, която след поредния кръг на шоуто възкликна, осъзнавайки неоснователните колебания на колегите си от екипа по адрес на Даганова: “Добре, че не я махнахме предния кръг, иначе – грях ни на душата!”…
Победителят в третото издание на друг ТВ формат – „Х фактор” – Славин Славчев, също остана впечатлен от нашето момиче, а единствено политологът Емил Кошлуков се усъмни в неговия талант.
В „разследващия” екип пък бяха още продуцентът на хитовото предаване “Господари на ефира” Джуди Халваджиян и кубинският танцьор и хореограф Алфредо Торес.
Габи завладя присъстващите в залата още в първия кръг – “Първо впечатление”, с чудесната си визия и артистичност и макар записът на участниците в този кръг да бе само на видео, без звук, зрители и жури познаха по спецификата на движенията на устата и лицето на Габи, че тя не лъже, а наистина пее народна песен.
“Започнах да пея народно пеене на 7 години в школата на Севдалина и Валентин Спасови, а след това продължих във вокална група /б. а. “Медени звънчета”/ под ръководството на Даниела Георгиева, където изпълнявахме обработен фолклор. По-късно се ориентирах към поп и джаз пеене и в момента съм ученичка на доц. Алис Боварян. Студентка съм в СУ “Св. Климент Охридски” и същевременно съм учителка в детска градина”, сподели накратко историята си 22-годишната дама във втория кръг.
Именно в този кръг харизматичната певица се показа и в амплоа на поетеса и буквално скри шапката на всички с авторско стихотворение.

Ще последвам светлината
под един прожектор в тъмна нощ.
Ще разкрия чудесата
под този звезден, приказен разкош.

Ще бързам бавно, тихо, леко…
Ефирно-нежно ще летя към теб.
Избирам свободата
да стопи и този лед.

Не бъди студен, не бъди за ден,
не бъди смутен, не обикновен,
а вълшебен и със мен.
Полети за мен.

Не ще сломи ме нито буря,
или гръм от яростно небе.
Дори и в мрак да се загубя
ще тупти, гори това сърце.

И ако все още някой се съмняваше, че това крехко създание може да е стъпило в обувките на друг човек, то колебанията се разсеяха при предизвикателството “липсинг” в трети кръг /синхронизирането на движението на устните с вокала на песен/. Милица Гладнишка и Славин Славчев моментално познаха, че самата Габи е записала в студио изпълнението на затрогващата песен на Емели Санде Read all about it. В този момент дори и водещите Мария Игнатова и Ненчо Балабанов изказаха мнение, че са станали свидетели на “перфектно изпълнение”.
Габи не се смути и във финалния четвърти кръг, когато бе подложена на кръстосан разпит от Наско в рамките на 100 секунди с останалите две финалистки. Самоковското дарование запази самообладание, показа бърза реакция и отговори спокойно и конкретно на въпросите на рок-легендата колко време е пяла народни песни /от 7 г. до 16 г./; колко участия е имала /много/; да изброи три песни, които е пяла по участия /„Нестинарка”, „Пиринско цвете”, „Цъфнало цвете шарено”/.
Макар да се оказа, че и другата финалистка Христина Юречко може да пее, Наско от БТР посочи нашето момиче за победител в поредното издание на шоуто „Пееш или лъжеш”. Мигове по-късно Габи и Наско изпяха рамо до рамо Who wants to live forever на Queen под водопад от конфети.
Габи успя само да промълви, че е много щастлива в звездния си миг. Кой знае – този успех може би е само началото на една бляскава кариера, каквато безспорно Габриела заслужава. Засега е ясно едно – най-новият звезден дует в България ще бъде сред участниците в специалния концерт на „Пееш или лъжеш” в края на годината.
Веднага след като стана ясно, че г-ца Даганова печели поредното издание на музикалния формат, нейни близки, приятели, познати и непознати, съграждани и съмишленици се надпревараха да я поздравяват в социалните мрежи, като не пропуснаха да отбележат, че се чувстват горди с нейното представяне.
Сполай ти, Габи, и на добър път! Заслужаваш това намигване от съдбата!

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*